Vīrieši dzērumā zāģē kokus un gūst traumas

© Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) reģistrējis vairākas traumas, kuras radušās koku zāģēšanas rezultātā, informējusi NMPD preses pārstāve Ilze Bukša.

Pierīgā kāds 33 gadus vecs vīrietis zāģējis koku, kas uzkritis tam virsū. Vīrietis guvis krūškurvja traumu, kā arī iespējamus vēdera iekšējā dobuma orgānu bojājumus un kājas lūzumu. Mediķiem bijušas aizdomas, ka pirms darbu veikšanas, iespējams, ticis lietots alkohols.

Savukārt Vidzemē kāds 58 gadus vecs vīrietis mežā zāģējis kokus un, kokam krītot un aizķerot vīrieša kāju, vīrietis ir guvis potītes lūzumu. Arī šajā gadījumā mediķiem bijušas aizdomas, ka vīrietis pirms koku zāģēšanas lietojis alkoholu un zāģēšanas laikā bijis alkohola reibumā.

Tāpat Pierīgā traumu guvis arī kāds 62 gadus vecs vīrietis, izkrītot pa otrā stāva logu. Kritiena rezultātā vīrietis guvis galvas traumu un vaļēju kājas lūzumu.

Rīgā 46 gadus vecai sievietei no mājas balkona uzkritis apmetums. Sievietei mediķi konstatējuši smadzeņu satricinājumu un galvas sasitumus, savukārt Vidzemē 31 gadus vecai sievietei roku sakodis kaimiņu sētas suns.

Visas cietušās personas nogādātas slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests kopumā aizvadītajā diennaktī saņēmis 1229 izsaukumus, no kuriem 276 gadījumos izsaukuma iemesls bijušas dažādas traumas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais