Aiztur trīs vīriešus par 120 litru degvielas zādzību no benzīntanka

© F64

Aizvadītajā diennaktī ap plkst.18 Rīgā, Krasta ielā, policija par 120 litru degvielas zādzību no degvielas uzpildes stacijas aizturējusi trīs vīriešus ar zagtām numura zīmēm, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Ceļu policijas darbinieki pamanīja aizdomīgas personas, kuras uzpilda degvielu, un pēc automašīnu numuru pārbaudes noteica, ka numura zīmes neatbilst konkrētajai automašīnai. Kamēr policisti pārbaudīja automašīnas datus, aizdomīgās personas uzpildīja 120 litrus degvielas un aizbrauca nesamaksājot.

Policisti sekoja automašīnai un netālu no notikuma vietas aizturēja "Audi" markas automašīnu, kurā atradās trīs vīrieši. Ceļu policijas darbinieki par notikušo paziņoja Rīgas Latgales iecirknim. Uz notikuma vietu izbrauca patruļpolicijas ekipāža, kas aizturētās personas nogādāja policijas iecirknī. Policija noskaidroja, ka automašīnas numura zīmes ir zagtas.

Aizturētie ir 1971., 1974. un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuri jau agrāk vairākkārt tiesāti par zādzībām.

Policija ir sākusi kriminālprocesu par atklātu zādzību. Aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Patlaban turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu numura zīmju izcelsmi, kā arī aizturēto iespējamo saistību ar citiem noziegumiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.