Vairāki velosipēdisti un motociklisti guvuši traumas

© Ojārs Lūsis

Aizvadītajā diennaktī daudzas traumas guvuši vairāki velosipēdu un motociklu braucēji, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Pārsvarā visi negadījumi notikuši pašiem braucējiem neveiksmīgi krītot. Vidzemē smagas traumas guvis 21 gadu vecs vīrietis, kurš, braucot ar motociklu, nenovaldīja stūri un nobrauca no ceļa. Jaunietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Kāds velosipēdists savukārt traumas guvis, uzbraucot uz akmens un krītot, savukārt kāds cits, skatoties pulkstenī, iebraucis stabā.

Augšžokļa lūzumu guvis arī kāds septiņus gadus vecs velosipēdists.

Vairāki negadījumi notikuši arī peldoties. Latgalē kāds 56 gadus vecs vīrietis iegājis dīķi peldēties, taču nav izpeldējis. Vēlāk meklētāji konstatējuši vīrieša nāvi. Pierīgā savukārt kāds 40 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā devies peldēties un sācis slīkt. Glābēji viņi izvilkuši pēc tam, kad vīrietis zem ūdens bija pavadījis jau piecas minūtes. Vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Vidzemē medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam 22 gadus vecam, visticamāk, augu maisījumu smēķētājam, kurš atrasts nekontaktējamā stāvoklī un nogādāts slimnīcā.

Pierīgā savukārt kādu 61 gadus vecu sievieti dārzā sakodusi čūska, un sieviete nogādāta slimnīcā.

Vairāki cietušie bijuši saistībā ar ugunsgrēkiem - kāds vīrietis saindējies ar dūmiem, bet otrs apdedzinājis muguru. Kāda sieviete savukārt apdedzinājusi plaukstas.

Svarīgākais