Rīgā ugunsgrēkā iet bojā vīrietis

© F64

Aizvadītajā naktī ugunsgrēkā Rīgā, Saulkalnes ielā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz četrstāvu dzīvojamo māju Saulkalnes ielā glābēji saņēmuši īsi pirms plkst.3. Dedzis dzīvoklis 4.stāvā 30 kvadrātmetru platībā.

Viens cilvēks gājis bojā, izglābti divi vīrieši - 66 gadus vecs vīrietis saindējies ar degšanas produktiem, 44 gadus vecs vīrietis guvis muguras apdegumus.

Vēl pieci nama iedzīvotāji izmitināti Turības kopmītnēs.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā notikuši 28 ugunsgrēki, no tiem 11 novados, 12 - Rīgā un pieci citās republikas nozīmes pilsētās.

VUGD piedalījies 20 glābšanas darbos, bijis viens meža ugunsgrēks. Saņemti 10 maldinājuma zvani.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais