Skrienot pakaļ sunim, gadu vecs bērns iekritis dīķī

© Vakara Ziņas

Vakar Latgalē slimnīcā nogādāts gadu un četrus mēnešus vecs bērns, kurš mājās skrējis pakaļ sunim, paklupis un iekritis dīķī, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Vītola sacīja, ka notikušo ātri pamanījuši pieaugušie un nekavējoties izvilkuši bērnu no ūdens. Tomēr viņš jau bija paguvis sarīties ūdeni, tāpēc izsaukti mediķi, kuri nogādājuši bērnu slimnīcā novērošanai.

Savukārt Vidzemē slimnīcā ar galvas traumu nogādāta deviņus gadus veca meitene, kura, lēkājot pa batutu, kritusi un atsitusi galvu pret batuta metāla malu. Rīgas reģionā un Kurzemē ar galvas traumām hospitalizēti kopumā trīs zīdaiņi. Viņi visi izkrituši no gultām.

Vēl divi bērni vakar applaucējušies. Rīgas reģionā 11 mēnešus vecs puisītis apdedzinājis seju, rokas un plaukstas, apgāžot šķīvi ar karstu zupu, bet Kurzemē gadu vecs zēns applaucējis pēdu, apgāžot trauku ar karstu ūdeni.

Tikmēr Zemgalē slimnīcā ar mutes gļotādas savainojumiem nonācis divus gadus vecs bērns, kurš pārgrauzis vairākas eglīšu rotājumu lampiņas.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1068 izsaukumus, no kuriem 180 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Svarīgākais