Jelgavā aiztur dīleri, kura mājās izgatavots un fasēts "spaiss"

© nra rahīvs

Pēc divu personu aizturēšanas par psihoaktīvo vielu jeb tā dēvēto spaisu glabāšanu un izplatīšanu Jelgavā policija veikusi kratīšanu vienā no aizturēto dzīvesvietām. Kratīšanas laikā konstatēta šo vielu izgatavošana un fasēšana.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka pēc tam, kad Jelgavā VP darbinieki aizturēja divas personas par psihoaktīvo vielu glabāšanu un izplatīšanu, tālākās izmeklēšanas gaitā tika veikta kratīšana vienā no aizturēto dzīvesvietām Jelgavā, kurā tika konstatēta šo psihoaktīvo vielu izgatavošana un fasēšana.

Policijas darbinieki notikuma vietā izņēma 18,2 kilogramus apreibinošo augu maisījuma, kuri tika nosūtīti ekspertīzei.

Līdztekus tam tika izņemti smidzināšanas flakoni, elektroniskie svari un citi priekšmeti šo vielu apstrādei un izgatavošanai.

LETA jau ziņoja, ka 26.maijā Jelgavā VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja divas personas par psihoaktīvo vielu glabāšanu un izplatīšanu.

Aizturēšanas laikā tika atsavināti 20 psihoaktīvās vielas iepakojumi, kuri nosūtīti ekspertīzei. Pret abām personām tika sākts kriminālprocess, bet aizturētie - ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Policijas darbinieki turpina pastiprināti strādāt šī nozieguma novēršanā un atklāšanā, kā arī aicina iedzīvotājus informēt par iespējamām "spaisa" tirdzniecības vietām, pauda VP pārstāve.