Bērns atpūtas parkā lauž galvaskausu

© Emīls Desjatņikovs

Vakar Vidzemē kādā atpūtas parkā pie Cēsīm 11 gadus vecs zēns guvis smagu galvas traumu, tostarp galvaskausa kaula lūzumus, nokrītot pa pusotru metru augstām kāpnēm, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vītola skaidroja, ka zēns kritis, jo viņu pagrūdis vienaudzis. Puisis atsities ar galvu pret zemi. Viņam būs nepieciešama ilgstoša ārstēšanās, piebilda mediķu pārstāve.

Citviet reģionā 14 gadus vecs zēns skolā ar roku izsitis stiklu un sagriezis plaukstu, tostarp cīpslas. Šāds savainojums ir apdraudošs turpmākām roku kustībām, diemžēl neapdomības dēļ bērns pats radīja šādu traumu, skaidroja Vītola.

Tikmēr Latgalē mediķu palīdzība sniegta 13 gadus vecam zēnam, kuru mājas pagalmā sakodusi čūska, bet Zemgalē ar alkohola saindēšanos slimnīcā nogādāts 17 gadus vecs jaunietis.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1142 izsaukumus, no kuriem 222 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Latvijā

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais