Tukumā aizturētam vīrietim konstatē 4,77 promiļu reibumu

© Scanpix

Nedēļas nogalē Tukumā aizturēti divi vīrieši stiprā alkohola reibumā, no kuriem vienam konstatēts alkohola koncentrācija 4,77 promiļu līmenī.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka sestdien, 24.maijā, Tukumā, autobusa pieturā Dzelzceļa ielā stiprā alkohola reibumā atradās 1989.gadā dzimis vīrietis, kam minimālā alkohola koncentrācija izelpojamajā gaisā bija 2,69 promiļu līmenī, un 1983.gadā dzimis vīrietis, kam minimālā alkohola koncentrācija izelpojamajā gaisā bija 4,77 promiļu līmenī.

Kā liecina mediķu publiskotā informācija, pieaugušajam, kas nav alkohola atkarīgais, alkohola koncentrācija, kas sasniedz 4-5 promiļu līmeni, var tikt uzskatīta par dzīvībai bīstamu.

Abiem vīriešiem par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Tāpat Tukumā un kaimiņu novados nedēļas nogalē aizturēti trīs autovadītāji alkohola reibumā.

Tukumā, Celtnieku ielā, 1986.gadā dzimušais vīrietis virzienā uz Spartaka ielu vadīja automašīnu "Honda Civic", būdams reibumā ar alkohola koncentrāciju izelpojamajā gaisā 2,32 promiļu līmenī, turklāt vadītājam nebija tiesību vadīt transportlīdzekli.

Savukārt Engures novada Smārdes pagastā 1954.gadā dzimušais alkohola reibumā vadīja automašīnu "VW Transporter". Viņam minimālā alkohola koncentrācija izelpojamajā gaisā bija 2,23 promiles.

Jaunpils novadā, autoceļa Jaunpils-Viesatas otrajā kilometrā, 1958.gadā dzimušais vīrietis vadīja automašīnu "VW Jetta", būdams alkohola reibuma stāvoklī ar minimālo alkohola koncentrāciju izelpojamajā gaisā 1,15 promiļu līmenī. Šis vīrietis vēl mēģināja ar pieciem eiro piekukuļot policistu.

Jau ziņots, ka sestdien, 24.maijā, Jaunpils novadā tika aizturēts 1958.gadā dzimis vīrietis, kurš alkohola reibumā vadīja transportlīdzekli. Savukārt, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņš mēģināja iedot policistam piecus eiro, pēc kā tika aizturēts, un pret viņu sākts kriminālprocess par kukuļdošanu, iepriekš informēja Sietniece.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais