Ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki.

© Scanpix/AP

Vakar ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ap plkst.9 Jaungulbenē aizdegusies vienstāva dzīvojamā koka māja 50 kvadrātmetru platībā. Negadījumā kāds 26 gadus vecs vīrietis guvis sejas apdegumus.

Rīgā, Džohara Dudajeva gatvē kādā piecstāvu dzīvojamā nama dzīvoklī ap plkst.15.30 piededzis ēdiens. Kāds 57 gadus vecs vīrietis saindējies ar dūmiem.

Savukārt īsi pirms plkst.23 Rīga, Lomonosova ielā aizdegušies šķūnīši. Kāds vīrietis ugunsnelaimē guvis galvas apdegumus, tomēr no hospitalizācijas atteicies.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 27 ugunsgrēki. Vēl 30 reizes VUGD darbinieki snieguši dažāda veida palīdzību.

Vakar vakarā ap plkst.21.40 Jūrmalā jūrā apgāzās laiva. Glābējiem izdevies izglābt kādu 40 gadus vecu sievieti, kura bija sapinusies jūrā esošajos tīklos. Sieviete ar ķermeņa atdzišanas pazīmēs nogādāta slimnīcā.

Saskaņā ar VUGD datiem, traģiska vakardiena bijusu Viļakas novadā, kur dīķī noslīka 34 gadus vecs vīrietis.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais