Rīgā aculiecinieks palīdz aizturēt rūdītu zagli

© Publicitātes foto

Rīgā vakar aculiecinieks palīdzējis policijai aizturēt rūdītu zagli, norāda Valsts policija.

Raunas ielā aculiecinieks pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš lien pāri kādas privātmājas teritorijas žogam. Aculieciniekam radās aizdomas, ka notiek zādzība, un, saprotot, ka saviem spēkiem neizdosies aizturēt zagli, aculiecinieks sāka neuzkrītoši viņu fotografēt.

Vīrietis piefiksēja, kā zaglis pārlien pāri žogam un, pēcāk iezadzies teritorijā, pārmet pāri sētai gāzes balonu un velosipēdu.

Garnadzis vēlāk nozagtās mantas paslēpa tuvējos krūmos un pats devās prom.

Aculiecinieks par notikušo paziņoja policijai, kurai sniedza zagļa pazīmes un uzrādīja piefiksētos kadrus no zādzības brīža.

Pārbaudot tuvāko apkārtni, netālu no notikuma vietas garnadzis tika aizturēts un nozagtās mantas, kas bija paslēptas krūmos, atgūtas.

Policija noskaidrojusi, ka šim vīrietim jau ir vairākas zādzības epizodes arī citā reģionā.

Aizturētais ir dzimis 1981.gadā un iepriekš jau vairākkārt tiesāts par zādzībām.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.