Uzbrukumā cietušam vīrietim neizdodas no "Ecolines" saņemt atpakaļ naudu par biļeti

© f64

Kādam uzbrukumā cietušam vīrietim neizdodas saņemt atpakaļ naudu par biļeti no pasažieru pārvadātāja "Ecolines", aģentūru LETA informēja cietušais.

Kā pastāstīja vīrietis, viņš iegādājies biļeti braucienam uz Berlīni, taču pēc tam cietis uzbrukumā un nokļuvis slimnīcā. Biļetes oriģināls ar čeku palicis vīrieša jakā pie uzbrucēja.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, savukārt vīrietim bija jāatceļ Vācijas galvaspilsētas apmeklējuma plāni un jāuzsāk ārstēšanās.

Vēloties atgūt naudu par biļeti, cietušais vērsies ar iesniegumu pie uzņēmuma SIA "Norma-A" vadības, pievienojot gan policijas lēmumu, gan izrakstu no slimnīcas, bet atbildi uz savu lūgumu neesot saņēmis.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, "Ecolines" piedāvā iespēju klientiem atteikties no brauciena, taču ar nosacījumu, ka pārvadātājs ir jāinformē vienu stundu iepriekš, uzrādot biļeti.

Lai arī cik ārkārtēji būtu apstākļi, citos gadījumos pasažieris uz naudas atmaksāšanu nevar pretendēt, skaidro uzņēmumā, komentējot vīrieša sūdzību par kompānijas nevērīgo attieksmi pret viņa iesniegumu.

Uzņēmumā uzsver, ka šajā gadījumā "Ecolines" klientam pēc savas iniciatīvas nākusi pretim, piedāvājot bezmaksas biļeti ar atvērto datumu uz Berlīni ar vienu gadu derīguma termiņu. Klients, cik zināms kompānijā, esot atteicies no šī piedāvājuma.

"Ecolines" skaidro, ka principā uzņēmuma noteikumi par to, kā atteikties no brauciena, nosaka, ka atteikums no brauciena jānoformē ne vēlāk kā vienu stundu līdz autobusa atiešanai. Kompensācija par neizmantoto biļeti tiek atmaksāta aģentūrā, kur biļete tikusi pirkta, uzrādot biļeti ar savlaicīgi noformētu atteikumu, kases čeku un uzrādot personību apliecinošu dokumentu. Nododot biļeti vēlāk nekā vienu stundu līdz braucienam, kā arī pēc autobusa atiešanas, nauda par neizmantoto braucienu netiek atmaksāta.

Šajā gadījumā no klienta puses neviens no iepriekšminētajiem noteikumiem netika izpildīts, uzsver kompānijā.

Kā ziņots, pasažieru pārvadājumus ar "Ecolines" preču zīmi nodrošina SIA "Norma-A", kas pieder Andrim Podgornijam (55,3%) un Jegoram Ribzāmenam (44,7%). Uzņēmums starptautiskos pasažieru pārvadājumus sniedz visā Baltijā, piedāvājot maršrutu tīklu uz pilsētām Baltijā, Eiropā, kā arī Krievijā un bijušajās NVS valstīs.

"Ecolines" pērn pārvadājis vairāk nekā 1,4 miljonus pasažieru, un tas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais