Vakar dažviet degušas lielas platības, bet cilvēki ugunsgrēkos nav cietuši

© F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti daži platības ziņā ievērojami ugunsgrēki, taču cilvēki tajos nav cietuši, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ventspils novada Ugāles pagastā naktī uz svētdienu aizdegās neapsaimniekota vienstāva mūra ēka ar koka jumta konstrukcijām. Ūdens ņemšanas vietas tuvumā nebija, tāpēc ūdens bija jāpieved. Notikuma vietā strādāja četras autocisternas. Kopumā izdega 300 kvadrātmetru platība.

LETA jau ziņoja par ugunsgrēku Rīgā, Uzvaras bulvārī, kas Muzeju nakts laikā izcēlās tieši blakus Dzelzceļa muzejam, kurā bija pulcējušies daudz cilvēku. Tur četrus metrus augsts šķūnis izdega 150 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus skaidros Valsts policija.

Savukārt tieši tai pašā laikā Ķīpsalā, Zvejnieku ielā, 145 kvadrātmetru platībā dega neapsaimniekota divstāvu ēka.

Vēl VUGD darbinieki vakar vairākas reizes sadarbojās ar citiem operatīvajiem dienestiem. Piemēram, uz Vienības gatvi glābēji izbrauca ar autokāpnēm, jo no policijas bija saņemta informācija, ka pārgalvīgi jaunieši uzkāpuši uz lielveikala reklāmas stenda lielā augstumā. Tomēr, kad glābēji ieradās notikuma vietā, jaunie cilvēki jau bija nokāpuši zemē.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 17.maija plkst.6.30 līdz 18.maija plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 63 izsaukumus - dzēsti 43 ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos neviens cilvēks nav cietis vai gājis bojā.

Valsts meža dienestā aģentūra LETA uzzināja, ka vakar Latvijā dzēsti arī astoņi meža ugunsgrēki ar kopējo platību 7,16 hektāri. VUGD darbinieki piedalījušies piecu meža ugunsgrēku dzēšanā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais