Drošības policija lidostā Rīga aizturējusi Benesu Aijo

© nra arhīvs

Šodien, 14. maijā, starptautiskajā lidostā "Rīga" Drošības policija (DP) sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts robežsardzi veica nacionālboļševika Benesa Aijo aizturēšanu.

B.Aijo tika izraidīts no Ukrainas, jo neievērojot iepriekš uzlikto aizliegumu iebraukt šajā valstī trīs gadus, viņš kopā ar vēl diviem aktīvistiem maija sākumā centās nelegāli iekļūt Ukrainā, kur to aizturēja Ukrainas robežsardze.

Drošības policija pret B.Aijo uzsākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma X nodaļas "Noziegumi pret valsti" 81.pantu "Aicinājums vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu", kā arī 82.pantu "Aicinājums likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību".

Pēc aizturēšanas B.Aijo nogādāts Drošības policijā, kur tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.