Ķengaragā naudas izspiedēji parādnieku ved bagāžas nodalījumā

© f64

Valsts policija aizturējusi naudas izspiedējus, kuri parādnieku veduši automašīnas bagāžas nodalījumā, informē Valsts policija.

Pagājušās nedēļas nogalē Ķengaragā 1990.gadā dzimis jaunietis uz ielas pamanīja paziņu, kurš viņam bija parādā aptuveni 140 eiro.

Jaunietis ar 1994.gadā dzimušo parādnieku uzsāka sarunu kādā no Ķengaraga māju pagalmiem, liekot samaksāt aizņemto naudu. Vienaudžu pārrunu laikā piebrauca automašīna un tās šoferis kopā ar naudas pieprasītāju, piedraudot ar vardarbību, lika 1994.gadā dzimušajam jaunietim iekāpt automašīnā.

Abi nolaupītāji cietušajam lika sazināties ar draugu, kuram pie kāda tirdzniecības centra Rīgā jāierodas ar 140 eiro. Jaunieši cietušo atbrīvoja netālu no Salaspils, pirms tam atņemot telefonu un pasi.

Pēc saņemtā zvana cietušā draugs vērsās Ķengaraga iecirknī. Policija nekavējoties devās uz norādīto tikšanās vietu pie tirdzniecības centra. Tur tika aizturēts viens no noziegumā iesaistītajiem. Veicot operatīvo meklēšanu, nākamajā dienā aizturēts arī aptuveni 20 gadus vecais nozieguma organizators.

Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess par izspiešanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību. Par šādu likuma pārkāpumu ir paredzēta brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais