Talsu novadā atrod slepenu telpu, kur audzētāja marihuanu

Marihuāna © Scanpix

Talsu novadā Valsts policija apturējusi vairāku marihuānas audzētavu darbību. Izmeklēšanā aizturēti organizētās grupas dalībnieki un izņemti vairāki kilogrami marihuānas.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki noskaidroja, ka Talsu novadā darbojas organizēta grupa, kas nodarbojas ar marihuānas audzēšanu, žāvēšanu un turpmāku realizāciju. Izmeklēšanā izdevās aizturēt trīs organizētās grupas dalībniekus - 1971., 1982. un 1983.gadā dzimušus vīriešus.

Kratīšanās aizturēto personu dzīvesvietās Talsu novadā policija konstatēja, ka tajās ir izveidotas speciāli aprīkotas telpas marihuānas audzēšanai. Kratīšanās kopumā izņemti 430 grami izžāvētas marihuānas un 38 marihuānas augi, kas satur vairāk nekā 2,4 kilogramus nežāvētas marihuānas.

Pret vīriešiem ierosināts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu personu grupā lielā apmērā.

Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Valsts policijas darbinieki konstatējuši 18 marihuānas audzētavas "zālītes" izplatīšanai Latvijā un citās valstīs. Pērn izņemti 24,5 kilogrami izžāvētas marihuānas un 344,4 kilogrami neizžāvētas "zālītes".

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.