Liepājā no degoša dzīvokļa izglābj cilvēkus

Satraukuma pilnu nakti svētdien piedzīvoja Alejas ielas 24. nama iedzīvotāji. Ceturtajā stāvā ar atklātu liesmu dega 33. dzīvoklis, informē VUGD Liepājas brigādes inspektors Edgars Rubenbergs.

Ugunsgrēks dzīvoklī izcēlās ap pustrijiem naktī. Dzīvojamā istabā liesmoja dīvāns un citas sadzīves lietas – skapis, televizors, krēsli. Vēl nopietnāku šo nelaimi padarīja fakts, ka dzīvoklī atradās cilvēki. 16 gadu vecais jaunietis, kurš guva rokas apdegumus, kā arī saindējās ar dūmiem, no dzīvokļa izkļuva saviem spēkiem. Taču 53 gadus vecā sieviete savā dzīvoklī būtu sadegusi, ja vien glābēji nemestos palīgā. Sievieti no degošā dzīvokļa iznesa VUGD Liepājas brigādes vada komandieris Leonīds Tregubs un glābējs Modris Karlsons, vēsta laaikraksts "Kurzemes vārds".

Tomēr sieviete jau bija tikusi pie nopietnām traumām – 40 procentiem ķermeņa apdeguma. Gan viņa, gan jaunietis nogādāti un pašlaik ārstējas Rīgā.

Policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu. Taču par iespējamo ugunsgrēka izcelšanās iemeslu tiek minēts īssavienojums.

Svarīgākais