Kuldīgas slimnīcas katlumājā izcēlies ugunsgrēks; cieta divi ugunsdzēsēji

Šodien paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās Kuldīgas slimnīcas katlumājā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informāciju par Kuldīgas slimnīcas katlumājas, Kuldīgā, Aizputes ielā 22, degošo jumtu saņēma plkst.10.23. Slimnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, un uz notikuma vietu tika izsūtītas septiņas autocisternas un viena autokāpne no Kuldīgas, Alsungas, Skrundas, Ventspils, Aizputes, Saldus un Kuldīgas.

Pirmajiem ugunsdzēsējiem ieradoties notikuma vietā, bija redzams, ka no katlumājas jumta nāk dūmi, bet starp jumtu segumu un pārsegumu bija redzama atklāta liesma. Ugunsdzēsēji katlumājas jumtā veidoja vairākus atvērumus, pa kuriem notika ugunsgrēka dzēšana.

Paralēli dzēšanas darbiem tika veikti pasākumi, lai no liesmām pasargātu slimnīcas ēku, kas ar katlumāju savienota ar gaisa pārvadu. Tajā pa siltuma caurulēm bija iespējama liesmu tālāka izplatīšanās.

Katlumājas jumta demontāžas darbos tika iesaistīts arī pašvaldības autopacēlājs. Katlumājai dega jumts un siltinājums 250 kvadrātmetru platībā. Lai varētu likvidēt ugunsgrēku, kopumā tika demontēts jumta segums 480 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts plkst.14:27.

Slimnīcas personāla un slimnieku evakuācija nebija nepieciešama. Veicot dzēšanas darbus, cieta divi ugunsdzēsēji.

Paralēli dzēšanas darbiem tika sasaukta un notika Kuldīgas Civilās aizsardzības komisijas sēde.