Rīgā aiztur policistu par konfiscētās naudas piesavināšanos

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas (VP) Iekšējā drošības biroja (IDB) darbiniekiem, aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, aizturēja Rīgas reģiona policija pārvaldes Centra iecirkņa darbinieku.

Veicot pārbaudi tika noskaidrots, ka RRP Centra iecirkņa darbinieks, pārkāpjot normatīvajos dokumentos noteikto kārtību, nav nodevis glabāšanā krimināllietas ietvaros atsavinātos naudas līdzekļus – 5900 eiro un 725 latu. Naudu policijas darbinieks bija iztērējis.

Policijā uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Aizturētais policijas darbinieks ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas, un kā drošības līdzeklis viņam piemērots – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā.

VP IDB uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Tāpat policija aicina informēt VP Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas, zvanot uz VP IDB anonīmo tālruni – 67075456.

Svarīgākais