Krāpniece kopā ar piecgadīgo dēlu dzīvo dārgās Jūrmalas viesnīcās un aizbēg, nesamaksājot rēķinu

Jūrmalas Kriminālpolicija izsludinājusi meklēšanā 1971.gadā dzimušo Kitiju Brūveri, kura tiek turēta aizdomās par vairāku dārgu Jūrmalas viesnīcu apkrāpšanu.

Policija noskaidrojusi, ka sieviete pagājušajā gadā un šogad apkrāpusi vismaz sešas viesnīcas, kas atrodas Jūrmalā. Krāpniece viesnīcās apmetusies ar savu piecus gadus veco puiku, uzturējusies tur zināmu laiku, bet tad, nesamaksājot rēķinus, pazudusi, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Patlaban policija izsludinājusi meklēšanā šo sievieti, lai gan 17.novembrī viņa jau tika aizturēta. Toreiz krāpniece ļoti nožēlojusi savu rīcību, tādēļ izmeklētājs nolēmis nelūgt tiesai viņai piemērot apcietinājumu. Uz brīdi, kamēr viņa atradās izmeklēšanas izolatorā, sievietes bērns tika ievietots patversmē, taču, kad sievieti atbrīvoja, viņu tūlīt atkal devās uz Vaivariem, kur sanatorijā saņēma pakalpojumus par aptuveni 200 latiem un pazuda.

Šādā veidā sieviete apkrāpusi vairākas viesnīcas Jūrmalā, kurās parasti uzturējusies no divām nedēļām līdz pat vairāk nekā mēnesim. Pārsvarā gadījumu sieviete stāstījusi, ka viņas mājās notiek remonts, tādēļ nepieciešams ilgāku laiku palikt viesnīcā. Kad viesnīcu darbinieki taujājuši pēc rēķinu apmaksas, sieviete žēlojusies, ka kredītkarte pazudusi vai vēl neesot ieskaitīta nauda, bet, kad viņi palikuši pārāk uzstājīgi, - pazudusi.

Visās viesnīcās viņa reģistrējusies ar savu īsto pasi un vārdu, kopā ar viņu visur bijis 2004.gadā dzimušais puika. Dažviet sieviete pat esot parakstījusi parādzīmes, apliecinot, ka ir gatava par viesnīcas sniegtajiem pakalpojumiem kaut kad norēķināties.

Sākumā viesnīcas mēģinājušas šos gadījumus mēģināt risināt pašas. Tomēr pēdējā viesnīca, kas tika apkrāpta, cieta 2000 latu zaudējumus, un policija uzsākusi kriminālprocesu un sākusi apzināt iespējamos cietušos.

Krāpniece no policijas redzesloka ir pazudusi, policija pieļauj, ka savas nelikumīgās darbības viņa varētu veikt arī citviet, piemēram, Rīgā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais