Griškānu pagastā atsavina 886 000 nelegālo cigarešu

Aizvadītajā nedēļā Latgalē kriminālpolicijas darbinieki atsavinājuši 886 000 nelegālo cigarešu un nezināmas izcelsmes alkoholu,informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Veicot izmeklēšanu agrāk sāktā kriminālprocesā, Rēzeknes novada Griškānu pagastā atrasti un atsavināti 520 000 nelegālo cigarešu. Saistībā ar šo noziegumu policija pārbauda divus 1959. un 1976.gadā dzimušus vīriešus.

Turpinot izmeklēšanu kādā citā kriminālprocesā un pārbaudot kādu 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš varētu būt saistīts ar akcīzes preču nelikumīgo apriti, policijas darbinieki Daugavpilī atraduši nelikumīgi glabātas 146 120 cigaretes un 218 litrus nezināmas izcelsmes alkohola.

Operatīvie pasākumi veikti arī Daugavpils novada Naujenes pagastā, kur konstatēts, ka dzelzceļa vilciena vagonā no Baltkrievijas nelikumīgi ievestas cigaretes. Kopumā policijas darbinieki atraduši un atsavinājuši 220 000 vagonā zem oglēm paslēptu cigarešu. Saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgo uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā vai grupā policija pārbauda divus Baltkrievijas pilsoņus.

Visos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana.