Policijai desmitiem iedzīvotāju zvana par meklēto Pārdaugavas dzimumnoziedznieku

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde saņēmusi vairākus desmitus iedzīvotāju zvanu par vīrieti, kurš tiek meklēts par smagu dzimumnoziegumu izdarīšanu pret mazgadīgajiem, informēja Valsts policijā.

Policija pagājušajā piektdienā izplatīja dzimumnoziedznieka fotorobotu, un kopš tā laika policija ir saņēmusi zvanus no desmitiem iedzīvotāju, kuri snieguši likumsargiem informāciju.

Lielāko daļu zvanu policisti ir saņēmuši no rīdziniekiem, kuri ziņojuši par iespējamo uzbrucēja personību, taču daži zvani saņemti arī no citu pilsētu iedzīvotājiem, piemēram, Jelgavas. Saņemtā informācija patlaban tiek pārbaudīta.

Rīgas Kriminālpolicijas šefs Andrejs Sozinovs izsaka pateicību ikvienam, kas zvanījis un ziņojis, un aicina iedzīvotājus turpināt nebūt vienaldzīgiem.

Jau ziņots, ka meklētais jaunietis saistīts ar diviem uzbrukumiem Pārdaugavā, kuros viņš vardarbīgi apmierinājis savu dzimumtieksmi ar mazgadīgām meitenēm.

Abus uzbrukumus jaunietis veicis daudzdzīvokļu namu liftos, kuros sekojis iepriekš nolūkotajam upuriem - astoņus līdz desmit gadus vecām meitenēm. Šo gadījumu izmeklēšanā policija ir iesaistījusi lielus kriminālpolicijas resursus, kā arī ir izdevies izveidot uzbrucēja portretu.

Policija pieļauj, ka vīrietis ir 165 līdz 170 centimetrus garš. Viņam ir tumši, īsi mati, biezas, tumšas uzacis, šaura piere, pumpaina seja ar rētām, bet uz rokām dzimumzīmes.

Iespējamais apģērbs - balts krekls ar zilām svītrām, brūnas bikses, balti sporta apavi ar sarkaniem uzrakstiem sānos. Vīrietis nēsājis uz rokas uzsietu striķīti un kaklā ķēdīti ar krustiņu.

Personas, kas redzējušas šo vīrieti vai zina viņa iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruņa numuru 110 vai 67 086 546.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais