Rīgā nedēļas nogalē slimnīcā nogādāti seši narkotikas lietojuši pusaudži

Rīgā pagājušās nedēļas nogalē Pašvaldības policija aizturējusi deviņus cilvēkus narkotiku reibumā, no tiem seši bija jaunieši, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Sestdien Merķeļa ielā reida laikā pamanītas divas nepilngadīgas personas, kuras bija apreibinošu vielu ietekmē. Uz notikuma vietu izsauktie mediķi personas hospitalizēja.

Šajā pašā dienā Elizabetes ielā sniegta palīdzība personai ar veselības problēmām, kura lietojusi alkoholu un smēķējusi tā dēvētās "legālās narkotikas". Arī šī persona hospitalizēta.

Policija arī saņēma informāciju, ka Atlantijas ielā dzīvoklī atrodas personas alkohola reibumā. Pārbaudot informāciju, konstatēts, ka notikuma vietā jau strādā mediķi. Hospitalizētas divas personas, kuras, iespējams, smēķējušas nezināmas izcelsmes augu maisījumus, kā rezultātā pasliktinājies veselības stāvoklis.

Svētdien 13.janvāra ielā pamanītas trīs nepilngadīgas personas, iespējams, narkotisko vielu reibumā. Izsauktie mediķi pusaudžus hospitalizēja.

Šajā pašā dienā Dzirnavu ielā pamanīta nepilngadīga persona, iespējams, narkotisko vielu reibumā. Arī šis pusaudzis hospitalizēts.

Kopumā pagājušās nedēļas nogalē policija izņēmusi 198 iepakojumus ar nezināmas izcelsmes augu maisījumiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)