Zemgalē par laupīšanām aiztur agrāk tiesātu vīrieti

Naktī uz 3. martu Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki aizdomās par slepkavības mēģinājumu un divām laupīšanām aizturējuši kādu 1954. gadā dzimušu, agrāk tiesātu vīrieti.

Vakar ap pulksten 23.45 policijā saņemta informācija, ka slimnīcā ievietots kāds 1978. gadā dzimis vīrietis. Policijas darbinieki noskaidroja, ka pie cietušā dzīvesvietā Bebru pagastā bija ieradies vēlāk aizturētais 1954. gadā dzimušais vīrietis un, it kā atriebjot paziņas piekaušanu, sašāvis cietušo auss rajonā un sejā.

Pēc notikušā uzbrucējs ar savu automašīnu „Mitsubishi Colt” aizbraucis uz degvielas uzpildes staciju Kokneses pagastā un iepildījis 20 litrus degvielas. Pēc tam, piedraudot benzīntanka darbiniecei ar šaujamieroci, vīrietis pieprasījis degvīnu, cigaretes un šķiltavas.

Policija, saņemot informāciju par izdarītajiem noziegumiem, nekavējoties apzināja tuvākos iecirkņus un, mobilizējot policijas spēkus, uzsāka noziedznieka meklēšanu. Tai pašā laikā vīrietis laupīšanas nolūkos jau bija ieradies kādā motelī Krustpils pagastā, kur, piedraudot ar šaujamieroci, pieprasījis naudu no moteļa apmeklētājiem. Saņēmis prasītos 20 eiro, vīrietis atstājis moteli.

Ejot ārā, vīrietis divas reizes izšāva ēkas virzienā. Tā kā vīrietis bija bruņots ar apgrieztu divstobru bisi, pēc diviem šāvieniem tajā vairs nebija patronu. Izmantojot radušos situāciju, moteļa apmeklētāji vairs neļāva vīrietim pamest notikuma vietu. Tobrīd klāt bija arī policijas darbinieki, un kopīgiem spēkiem vīrietis tika aizturēts.

Aizturētajam policijas darbinieki izņēma šaujamieroci – divstobru bisi ar apgrieztu stobru. Vīrieša izelpā konstatēja 1,5 promiļu reibumu. Policijas darbinieki uzreiz veica kratīšanu, kuras laikā automašīnā atrada munīciju – 17 patronas.

Vīrietis ievietots īslaicīgā aizturēšanas vietā, izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai vīrietis nav saistīts citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā. Aizturētais vīrietis jau 1978. gadā bijis saukts pie kriminālatbildības par slepkavību.

Svarīgākais