Bauskā aizturēti trīs apsargi aizdomās par naudas pieprasīšanu

Valsts policijas (VP) darbinieki Bauskā aizturējuši trīs kāda veikala apsargus aizdomās par prettiesiski neatļauta labuma pieprasīšanu no kāda cilvēka.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka pagājušajā nedēļā VP Bauskas iecirknī ieradās kāds iedzīvotājs ar iesniegumu par to, ka apsardzes darbinieki pieprasa 200 eiro, lai tiktu atsaukts iesniegums policijā par alkohola pudeles zādzību.

Aizdomās par noziedzīgām darbībām policisti aizturējuši trīs vīriešus, dzimušus 1987., 1969. un 1985.gadā. Vienam no aizdomās turētajiem kā drošības līdzekli tiesa piemērojusi apcietinājumu, bet pārējiem diviem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP neizslēdz, ka šī noziedzīgā grupa ir veikusi šāda veida noziedzīgas darbības ilgākā laika posmā. VP sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 198.panta 4.daļas - par neatļauta labuma prasīšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Policija lūdz atsaukties personas, kurām arī ir pieprasīta nauda vai kāds cits labums par to, lai netiktu iesniegts iesniegums policijā vai tiktu noslēgts izlīgums. Ar šādu informāciju lūgts zvanīt policijai pa tālruni 63902100, 63902102 vai ierasties tuvākajā policijas iecirknī, informēja Sietniece.