Liepājā tipogrāfijas apzadzēju nodod krāsa

Pašvaldības policija Liepājā aizturējusi kādu tipogrāfijas apzadzēju, kuru nodevusi krāsviela uz sejas un apģērba un pēdu nospiedumi uz ietves.

24.februārī ap plkst.1.40 Pašvaldības policijas darbinieki, patrulējot A.Pumpura ielā, ievērojuši vīrieti, kurš rokās nesis vairākus maisus un kasti, aģentūru LETA informēja Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš.

Pamanot Pašvaldības policijas operatīvo transportlīdzekli, vīrietis paātrinājis gaitu un nogriezies uz Bāriņu ielu. Apturot vīrieti un aplūkojot viņa nestās mantas, pie viņa tika atrasti vairāki darba apģērbi, lukturi, kā arī dažādi darbarīki. Vīrietis nav spējis sakarīgi paskaidrot, kur ieguvis šīs mantas, - teicis, ka esot to visu dabūjis "no sava onkuļa", taču nav varējis nosaukt viņa vārdu un dzīvesvietu.

Aplūkojot vīrieti, ievērots, ka viņa apģērbs un seja bija noklāti ar krāsvielu. Uz ietves tika ievēroti pēdu nospiedumi, kuru krāsa bija tāda pati, ar kādu bija nosmērējies vīrietis. Izsekojot virzienu, no kura veda krāsas nospiedumi, tika konstatēts, ka tie sākas pie Liepājas tipogrāfijas teritorijas. Piesaistot Valsts policijas darbiniekus, konstatēts, ka vīrietis, iespējams, apzadzis Liepājas tipogrāfiju. 1989.gadā dzimušais vīrietis nodots Valsts policijas darbiniekiem, lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.