Aizdomās par Latvijas Sarkanā krusta biroja apzagšanu aiztur trīs vīriešus [papildināts]

© Andrejs Terentjevs, f64

Aizdomās par Latvijas Sarkanā krusta (LSK) biroja apzagšanu policijai izdevies aizturēt trīs personu grupu, no kuriem viena persona ir vēl nepilngadīga.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, viens no aizturētajiem ir 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš divas reizes sodīts par laupīšanām un tikai šā gada 30.oktobrī tika atbrīvots no ieslodzījuma, ko izcieta Brasas cietumā. Otrs aizturētais ir agrāk vienu reizi par laupīšanu tiesātais 1988.gadā dzimis vīrietis, bet trešais jaunietis ir vēl nepilngadīgs.

Vecākajam no aizturētajiem tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, savukārt pārējiem aizturētajiem noteikt ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Naktī uz 11.decembri tika aizturēts 1984.gadā dzimušais vīrietis, bet nākamajā naktī - abi pārējie grupas dalībnieki. Policija vēl nav noskaidrojusi, kur palikušas nozagtās mantas, tāpat vēl nav īsti skaidri nozieguma motīvi.

Policija izmeklēšanas gaitā arī mēģinās noskaidrot patiesību, kā šis noziegums tika paveikts, jo ir dažas apstākļu nesakritības. Telpas, kurās bija izvietots LSK birojs, bija vēl pavisam jaunas un tajās vēl nebija ierīkota signalizācija. Tā kā LSK darbojas daudz brīvprātīgo un tādēļ cilvēku loks, kas apgrozās birojā, ir visai plašs, policija izmeklēs, vai nav notikusi informācijas noplūde par signalizācijas neesamību. Zādzība novembrī tika veikta, birojā iekļūstot pa logu, kurš izrādās, nebija nemaz līdz galam aizvērts. Vai logs bija speciāli atstāts neaizvērts, vai tā bija sakritība, arī šo skaidros policija.

Trīs personu grupu "izskaitļoja" un aizturēja Brasas policijas iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes darbiniekiem.

Jau ziņots, ka naktī uz 20.novembri Rīgā, Šarlotes ielā 1d, notikusi ielaušanās un zādzība no LSK biroja telpām, kad zagļi ielauzušies LSK birojā caur logu un "iznesuši praktiski visu".

Nozagti desmit datori, printeris, fotoaparāti, kā arī sagatavotās ziedojumu paciņas, kurās bija uzņēmuma "Madara" kosmētika, vienreizējās lietošanas fotoaparāti un citas lietas. Tāpat nozagtas ziedojumu kastītes, "Merrild" akcijas materiāli un citas preces.

Tāpat ziņots, ka naktī uz otrdienu Rīgā apzagta vēl viena labdarības organizācija - "ziedot.lv".

Ņemot vērā, ka 24.novembrī plkst.3.20 nostrādājusi signalizācija un triju minūšu laikā birojā ieradušies apsargi, no biroja telpām zagļi paspējuši iznest divus datorus.

Pildava piebilda, ka aizturētajai trijotnei neesot saistība ar "ziedot.lv" apzagšanu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais