Trilleris Pļaviņās - pāris ierodas kristīt bērnu, bet spīdzina un aplaupa mācītāju

Vakar, 16.februārī pēc pulksten 21.00 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirknī tika saņemta informācija, ka Pļaviņu novadā, Pļaviņās, Pļaviņu Katoļu draudzes telpās, pielietojot vardarbību pret 1973.gadā dzimušo, izdarīta datora, mobilā telefona, dokumentu, naudas un automašīnas nolaupīšana.

Veicot sākotnējās izmeklēšanas darbības tika noskaidrots, ka pirms deviņiem vakarā pie prāvesta ieradušies vīrietis un sieviete, kuri gribējuši pārrunāt jautājumus saistībā ar bērnu kristībām. Brīdī, kad prāvests pagriezis muguru pret uzbrucējiem, viņš ticis apdullināts saņemot sitienu pa galvu un pēc tam ticis sasiets. Netālu atradies arī vēl viens vīrietis. Noziedzīgās personas pārmeklējušas baznīcas telpas un nodarot miesas bojājumus, pieprasījušas, lai cietušais uzrāda, kur atrodas nauda un citi vērtīgi priekšmeti. Uzbrucēji nolaupīja automašīnu SEAT 2000.gada ražojuma, portatīvo datoru, mobilo telefonu un naudu.

Policijas darbinieki nekavējoši uzsāka uzbrucēju vajāšanu, iesaistot kolēģus no VP ZRP Jēkabpils iecirkņa un VP Latgales reģiona pārvaldes. Automašīna tika atrasta netālu no Jēkabpils. Veiksmīgu operatīvo izmeklēšanas darbību rezultātā tika noskaidrota noziedznieku atrašanās vieta. Policijas darbinieki Rēzeknē aizturēja 1990.gadā dzimušo sievieti, kura jau iepriekš tiesāta 10 reizes un agrāk vienu reizi tiesātu 1986.gadā dzimušu vīrieti, kā arī trešo noziedzīgo personu 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš agrāk deviņas reizes tiesāts.

Noziedznieki aizturēti un ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Policija neizslēdz iespēju, ka šīs personas saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā. Uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 176.panta 2.daļas par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Noziedznieki aizturēti un ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā. Policija neizslēdz iespēju, ka šīs personas saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.