Pērn Latvijā noslepkavoti 159 cilvēki

© F64

Pagājušajā gadā Latvijā reģistrētas 75 slepkavības un 84 tīši smagi miesas bojājumi, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijuši par iemeslu cietušā nāvei, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Kā šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde atzina VP priekšnieks Ints Ķuzis, tikai vienā gadījumā ir saskatāmas pasūtījuma slepkavības pazīmes - pārējās bijušas sadzīviskas.

Tāpat pērn reģistrētas 917 laupīšanas, tostarp 29 laupīšanas, izmantojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas. Pagājušā gadā reģistrētas 22 746 zādzības, kas joprojām ir izplatītākais noziegumu veids ar 53,6% īpatsvaru no reģistrēto noziegumu kopskaita.

Joprojām aktuālas ir zādzības no nekustamā īpašuma. Aizvadītajā gadā bija novērojamas arī zādzības no dažāda veida glabātuvēm, piemēram, bankomātiem un seifiem. Īpaši otrajā pusgadā pieauga zādzību mēģinājumu skaits no bankomātiem. Joprojām turpināja pieaugt preču zādzību skaits no kravas automašīnu piekabēm, liecina VP sniegtā informācija atbildīgajai Saeimas komisijai.

Kopumā pagājušā gadā VP reģistrēts 47 561 nodarījums.

Pēdējos trīs gadus noziedzības līmenis ir stabils, šodien atzina VP priekšnieks.

Svarīgākais