Daugavpilī slēdz vērienīgu nelegālā alkohola ražotni, atsavina 3272 litrus alkohola

Īstenojot operatīvus pasākumus nelegālā alkohola apkarošanā, policijas darbinieki Daugavpilī uzgājuši un slēguši iespaidīgu nelegālā alkohola ražotni un atsavinājuši 3272 litrus pašbrūvēta alkohola.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, pagājušās nedēļas nogalē Daugavpils iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvus pasākumus, apturējuši kādu transportlīdzekli, kurā konstatēta 1000 litru tvertne, piepildīta ar šķidrumu, visticamāk, spirtu, kuram bijusi izteikta alkohola smaka.

10.februārī, turpinot izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā un veicot kratīšanu, policisti pārbaudīja kāda privātīpašuma teritoriju Daugavpilī, kur konstatēja pilnībā iekārtotu nelegālā alkohola ražošanas cehu. Uz vietas atrasti un atsavināti arī vairāk nekā 2272 litri alkohola. Tāpat tika atsavināti visi alkohola ražošanai un fasēšanai nepieciešamie piederumi, tostarp etiķetes, stikla un plastmasas pudeles, korķi un sūkņi.

Atsavinātā dzira bijusi paredzēta realizācijai nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās, tā saucamajās točkās, Daugavpilī un citviet Latgalē.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2212.panta 2.daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Saistībā ar minēto likumpārkāpumu policija pārbauda kādu 1979.gadā dzimušu vīrieti.

Par šāda veida likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais