Vīrietis nokrīt pēc neveiksmīga mēģinājuma uzkāpt Vanšu tiltā

Rīgā šodien kāds vīrietis nokritis no neliela augstuma pēc neveiksmīga mēģinājuma uzkāpt Vanšu tiltā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ap plkst.12 policija saņēma informāciju par kādu aizdomīgu vīrieti uz Vanšu tilta, kurš šķērsojis brauktuves daļu un devies tilta vidusdaļas virzienā. Pēc brīža vīrietis jau sācis rāpties augšā pa vienu no tilta vantīm.

Valsts policija, lai novērstu iespējamo apdraudējumu gan pašam kāpējam, gan apkārtējiem, operatīvi sazinājās ar pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri nosūtīja uz tiltu savu tuvāko ekipāžu.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka vīrieša rāpšanās mēģinājums nav bijis veiksmīgs un viņš spējis uzrāpties tikai viena līdz divu metru augstumā, pēc kā nokritis zemē.

Ņemot vērā, ka viņam, iespējams, ir psihiska rakstura traucējumi, 1989.gadā dzimušais vīrietis nodots mediķu aprūpē.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais