Lielbritānijā par smagas avārijas izraisīšanu notiesāts Latvijas valstspiederīgais

Lielbritānijā par smagas avārijas izraisīšanu notiesāts kravas automašīnas šoferis no Latvijas, vēsta britu mediji.

44 gadus vecais Gendrihs Kuplovs-Okinskis 2012.gada 6.septembrī Eseksas grāfistē ar kravas automašīnu iebrauca pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar vieglo automašīnu, kurā brauca ģimene ar diviem bērniem.

Negadījumā vieglās automašīnas vadītājs guva ribas lūzumu, viņa sieva un vecākā meita sasitumus un nobrāzumus, bet jaunākā meita - tobrīd 15 mēnešus veca - guva nopietnu galvas traumu, kas atstājusi sekas bērna attīstībā.

Tiesā apsūdzētais sacīja, ka pirms sēšanās pie stūres viņš daudzus gadus nebija vadījis kravas automašīnu, taču viņa priekšniecība uzņēmumā "Peacock Foods" viņam pavēlēja izvadāt maizes sūtījumu, pretējā gadījumā draudot atlaist no darba.

Pretējā braukšanas joslā Kuplovs-Okinskis iebraucis, lai izvairītos no koka zariem, kas zemu pārkarājās pāri autoceļam.

Apsūdzētajam ir Latvijā iegūta atbilstoša autovadītāja apliecība kravas automašīnas vadīšanai, kas ir derīga arī Lielbritānijā, taču viņš ilgāku laiku nebija sēdies pie kravas automašīnas stūres.

Kuplovs-Okinskis tiesā pauda dziļu nožēlu par notikušo, atzīstot vainu bīstamā braukšanā.

Tiesa viņam piemēroja deviņu mēnešu cietumsodu, kā arī divus gadus aizliedza sēsties pie stūres.

Vietējā policija arī likuma robežās vērsusies pret apsūdzētā darba devēju "Peacock Foods", sodot to par transporta pakalpojumu veikšanu bez attiecīgas licences.

Svarīgākais