Latvijā tiesa par slepkavību piespriež nosacītu brīvības atņemšanu

Rīgas apgabaltiesa šonedēļ kādu slepkavībā apsūdzētu un sākotnēji attaisnotu vīrieti atzina par vainīgu tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanā, kura dēļ cietušais miris, un sodīja ar nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.

1981.gadā dzimušajam Mārcim Zamerovskim prokuratūra cēla apsūdzību pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību, taču Jūrmalas pilsētas tiesa viņa nodarījumu pārkvalificēja pēc KL 121.panta "Slepkavība, pārkāpjot nepieciešamās aizstāvēšanās robežas" un noilguma dēļ kriminālprocesu izbeidza.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, Rīgas apgabaltiesa 27.janvārī Zamerovski atzina par vainīgu pēc KL 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to apgabaltiesa viņam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz četriem gadiem bez mantas konfiskācijas, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Prokurors gan Jūrmalas pilsētas tiesā apsūdzēto bija prasījis atzīt par vainīgu pēc KL 116.panta par slepkavību un piespriest viņam piecus ar pusi gadus reāla cietumsoda, kā arī apmierināt cietušā prasību par kompensāciju. Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 9.maijā Zamerovska nodarījumu pārkvalificēja un lietu izbeidza.

Asiņainie notikumi risinājušies 2009.gada 12.aprīlī kādā Jūrmalas dzīvoklī. Saskaņā ar apsūdzību Zamerovskis upurim izdarījis 15 līdz 20 dūrienus ķermeņa augšdaļā. Upuris notikuma vietā miris, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Pilns Rīgas apgabaltiesas sprieduma teksts būs pieejams 11.februārī, bet pēc tam desmit dienu laikā procesa dalībnieki šo spriedumu varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Svarīgākais