Policija aiztur kārtējo autovadītāju par mēģinājumu piekukuļot ceļu policistus

Smiltenes novada Launkalnes pagastā vakar īsi pirms plkst.20 aizturēts kāds autovadītājs, kurš policistiem piedāvājis 20 latu kukuli, lai viņam nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Aizturētais ir 1952.gadā dzimis vīrietis, kurš tika apturēts, kad ar automašīnu "Toyota Hilux" pārsniedza braukšanas ātrumu. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta - par kukuļdošanu, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai citas personas interesēs. Krimināllikumā tas tiek kvalificēts kā smags noziegums, un sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem.

Vīrieti aizturēja reida laikā, kurā piedalījās Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki kopā ar Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem. Reida mērķis bija apkarot zādzības, sērijveida zādzības no transporta līdzekļiem un cita veida noziegumus.

"Diemžēl policijas rīcībā ir informācija, ka atsevišķi policijas darbinieki, konstatējot pārkāpumu, paši netieši norāda autovadītājam uz nepieciešamību dot kukuli, lai netiktu noformēts pārkāpums. Taču brīdī, kad par notikušo tiek piedāvāta iespēja rakstīt iesniegumu, iedzīvotāji atsakās. Policijas vadība aicina visus, kam bijusi negatīva saskarsme ar policijas darbiniekiem, informēt par notikušo policiju," sacīja Rekšņa.

Šis pēdējā laikā nav vienīgais gadījums, kad par mēģinājumu piekukuļot policistus tiek aizturēts kāds autovadītājs. LETA jau ziņoja, ka policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš mēģinājis piekukuļot ceļu policistu, iemetot pa automašīnas logu 200 latu.

24.novembrī policija veica profilaktisku reidu ar mērķi atklāt kukuļdošanas mēģinājumus Ceļu policijas darbiniekiem.

Reida laikā policijas darbinieki apturēja automašīnas "Chrysler Grand Voyager" vadītāju. Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka automašīnas vadītājs - 1960.gadā dzimušais Oļegs, vadīja automašīnu ar anulētām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policijas darbinieki Oļegam paskaidroja - kamēr viņi noformēs administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietim jāpaliek savā automašīnā. Tāpat vīrietim tika paskaidrots, ka administratīvais sods būs jānomaksā bankā ar pārskaitījumu.

Oļegs nav pildījis policijas darbinieku norādījumus un devās pie ceļu policijas darbinieku dienesta automašīnas, lai mēģinātu vienoties, ka netiek noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Sarunas laikā vīrietis policistu automašīnas salonā pa priekšējo pasažiera logu iemeta 200 latu.

Autovadītājs tika aizturēts par kukuļdošanas mēģinājumu valsts amatpersonai. Arī par šo faktu policijā uzsākts kriminālprocess.

Svarīgākais