Daugavpilī aiztur kontrabandistu grupējumu

Veicot operatīvus pasākumus pret akcīzes preču nelegālo apriti, policijas darbinieki konstatējuši un atsavinājuši vērienīgu nelegālo cigarešu partiju, kas no Baltkrievijas tikusi pārvietota pa Daugavu, aizturēts arī iespējamais noziedzīgais sešu cilvēku grupējums, kas ar to nodarbojies.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, kriminālpolicijas darbinieki noskaidrojuši, ka pa Daugavu tiek pārvietota kontrabandas cigarešu partija no Baltkrievijas. Meklēšanas pasākumu rezultātā nelegālā prece uzieta un izvilkta upes krastā Daugavpils pilsētas robežās. Uzietais plosts bijis maskēts tā, lai līdzinātos ledus gabalam, kā arī bijis aprīkots ar novērošanas mehānismu.

Pavisam policisti atsavinājuši 220 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī dažādas izsekošanas un novērošanas ierīces. Saistībā ar cigarešu kontrabandas mēģinājumu policijas darbinieki aizturējuši sešas personas - iespējamo noziedzīgo grupu. Vecākais no viņiem dzimis 1970.gadā, bet jaunākais - 1987.gadā. Vairāk nekā puse vīriešu ir agrāk tiesāti.

Sāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu vai pārvietošanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.