Rundālē nodeg saimniecības ēka

Pārdesmit minūšu laikā liesmas 10. decembra vakarā nopostīja saimniecības ēku Rundāles novadā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas daļas dispečere Jeļena Jevsjukova informē, ka izsaukums no Rundāles saņemts plkst. 20.19. Uz notikuma vietu steidzās divas automašīnas no Bauskas, raksta "bauskasdzive.lv".

Īsi pēc ugunsgrēka piezvanīja kāds satraukts vietējais iedzīvotājs. Viņš pauda neizpratni, kāpēc ugunsgrēka dzēšanā nav iesaistīts automobilis, kurš atrodas Rundāles pilij piederošajā depo. Automobilis bijis garāžā apmēram 300 metrus no notikuma vietas, taču tas nav izmantots, gaidīta glābēju palīdzība no Bauskas. Zvanītājs bija pārliecināts, ka ēku varēja nodzēst, ja vien to nebūtu traucējuši birokrātiskie šķēršļi, liegums izmantot pils automašīnu citu objektu dzēšanā.

VUGD Bauskas daļas komandieris Aigars Sietiņš skaidro, ka iedzīvotāju sniegtā informācija nav precīza. Tiesa, depo līdzās Rundāles pilij atrodas automobilis, kurš ir braukšanas kārtībā. Taču tas nav aprīkots ar pienācīgu inventāru, lai mašīnu varētu izmantot dzēšanas darbos. Tāpēc tas arī nav devies uz nelaimes vietu. A. Sietiņš apliecināja, ka šis auto nav arī izmantojams, ja kāda nelaime notiktu pilī.

Rundāles pils muzeja apmeklētāju apkalpošanas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Biļeviča apstiprināja, ka pils depo patiešām atrodas auto, kurš paredzēts glābšanas darbiem. Taču tas pilnībā nav nokomplektēts. Ir Rundāles novada domes iecere veidot savu ugunsdzēsības vienību, kurai bāzes vieta varētu būt pilij piederošajā depo. Taču šīs sarunas ir iestrēgušas ministriju gaiteņos.

Svarīgākais