Daugavpilī par narkotisko vielu glabāšanu aiztur vairākas personas, atsavina amfetamīnu

Daugavpilī aizdomās par narkotisko vielu glabāšanu kriminālpolicijas darbinieki divās nedēļās aizturējuši sešas personas, atsavinājuši 25 gramus metamfetamīna un sākuši divus kriminālprocesus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, pirmajā gadījumā, realizējot operatīvo informāciju, vienā no Daugavpils mikrorajoniem policisti apturēja automašīnu, kurā pārvietojās divi 1979. un 1988.gadā dzimuši vīrieši un divas 1988. un 1993.gadā dzimušas sievietes. Pie personām tika atrasti un atsavināti desmit grami narkotiku.

Otrajā gadījumā aizdomās par narkotisko vielu glabāšanu policisti pārbaudīja divus 1985.gadā dzimušus daugavpiliešus, aizturēšanas brīdī pie viņiem tika konstatēti un atsavināti 15 grami metamfetamīna.

Sāktajos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana. Aizturētajām personās piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Par narkotisko vielu glabāšanu pastāvošā likumdošana paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)