Policija trīs personām atsavina 628 iepakojumus ar augu maisījumiem

Policija pagājušajās brīvdienās, 25.janvārī, aizturējusi trīs personas un atsavinājusi 628 iepakojumus ar augu maisījumiem, vēsta Valsts policija.

25.janvārī ekipāžas darbinieki ap plkst.23.25 Rīgā, Andreja Saharova ielā, patrulējot pamanīja kādu aizdomīgu vīrieti, kurš, izkāpjot no savas automašīnas un pamanot trafarēto policijas auto, metās bēgt. Tā kā policistiem vīrietis šķita aizdomīgs, viņi šo personu vēlējās pārbaudīt.

Policijas darbinieki nekavējoties mēģināja notvert vīrieti, taču viņš uzvedās ļoti agresīvi un bēgot kliedza, ka viņam esot ierocis. Vīrietis mēģināja paslēpties kādā tirdzniecības vietā A.Saharova ielā, taču policistiem šo personu izdevās noķert un aizturēt.

Pārbaudot agresīvo vīrieti, pie viņa tika atrasti un atsavināti 170 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem, kā arī gāzes ierocis. Pēc vīrieša aizturēšanas policisti veica pārbaudi arī tirdzniecības vietā, kur vīrietis centās paslēpties. Pārbaudes laikā policisti atrada un atsavināja 126 iepakojumus ar augu maisījumiem, kā arī aizturēja šīs vietas pārdevēju un viņa draugu, kurš atradās tirdzniecības vietā.

Pēc šo trīs personu aizturēšanas tika pārbaudīta agresīvā vīrieša automašīna, kurā atrasti un atsavināti 332 iepakojumi ar augu maisījumiem. Kopā policisti atsavināja 628 iepakojumus jeb 243,05 gramus ar augu valsts izcelsmes maisījumiem un aizturētās personas nogādāja Ķengaraga policijas iecirknī.

Aizturētie ir 1982.gadā un 1992.gadā dzimuši vīrieši un 1995.gadā dzimis jaunietis. Aizturētie iepriekš nav bijuši sodīti.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess, un atsavinātās vielas nosūtītas ekspertīzei, lai noskaidrotu, vai šie maisījumi satur aizliegtās vielas.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)