Dārza mājiņas ugunsgrēkā Ziemeļblāzmā naktī gājuši bojā divi vīrieši

Aizvadītajā naktī dārza mājiņas ugunsgrēkā Rīgā, netālu no dzelzceļa stacijas "Ziemeļblāzma", gājuši bojā divi vīrieši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts ap plkst.0.50 un, jau braucot uz objektu, ugunsdzēsēji informēti, ka degošajā mājiņā iekšā varētu būt cilvēki. Sasniedzot galamērķi, VUGD darbinieki konstatējuši, ka liesmas mājiņu pārņēmušas pilnībā - 15 kvadrātmetru platībā.

Sākot dzēšanas darbus, glābēji degošajā objektā atrada kāda vīrieša mirstīgās atliekas, bet vēl pēc aptuveni pusstundas - kāda cita vīrieša līķi. Bojā gājušie vīrieši ir aptuveni 40 un 60 gadus veci, pastāstīja Veisa.

Notikuma vietā ieradusies arī policija un mediķi. Ugunsgrēku izdevies pilnībā likvidēt apmēram pusotras stundas laikā.

Kā liecina VUGD statistika, aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 10.decembra plkst.6.30 līdz 11.decembra plkst.6.30, kopumā Latvijā reģistrēti 18 ugunsgrēki, no tiem deviņi Rīgā, divi - citās republikas pilsētās, bet septiņi - novados. Kā piebilda Veisa, tai skaitā vakar degušas septiņas dārza mājiņas, lielākā daļa no tām - galvaspilsētā.

24 stundu laikā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši divi cilvēki, cietis - viens.

VUGD darbinieki vakar piedalījušies trīs glābšanas darbos un saņēmuši arī septiņus maldinājumus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais