Aiztur sievieti par krāpšanos ar tūrisma piedāvājumiem

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši sievieti aizdomās par krāpšanos ar tūrisma piedāvājumiem, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

1966.gadā dzimusī sieviete krāpniecībai nodibinājusi  firmu ar nosaukumu SIA "Time 2 Travel".  Sieviete piedāvājusi tūrisma pakalpojumus, taču klientu samaksāto naudu piesavinājusies un solīto biļešu un viesnīcu rezervāciju nav veikusi.

Veicot kratīšanu firmas reģistrētajā adresē, policija izņēma divus datorus un dokumentus. Ofiss šajā vietā reāli nav darbojies jau ilgu laiku. Policija veiks rūpīgu izņemto dokumentu un elektroniski saglabātās informācijas analīzi.

Pēdējā pusotra mēneša laikā policija ir saņēmusi jau deviņus iedzīvotāju iesniegumus, kuros norādīts uz iespējamu aizturētās personas pastrādāto krāpniecību. Pēc policijas aprēķiniem, sieviete kopumā iepriekšējā gada laikā izkrāpusi ap 16 tūkstošiem latu.

Ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas par krāpšanu lielā apmērā. Pašlaik sievietei ir piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Policijas darbinieki aicina atsaukties ikvienu personu, kas varētu būt cietusi no šīs sievietes vai firmas SIA „Time 2 Travel” krāpnieciskām darbībām, zvanot pa tālruni 67208211 vai 110.

Svarīgākais