Varakļānu novadā kravas automašīna nāvējoši traumējusi gājēju

Vakar Varakļānu novadā kravas automašīna nāvējoši traumēja kādu 68 gadus vecu vīrieti.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža 58.kilometrā kravas automašīna "Volvo" ar puspiekabi, kuru vadīja 1959.gadā dzimis vīrietis, notrieca gājēju, 1945.gadā dzimušu vīrieti, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Rēzeknes novadā, autoceļa Grebņeva-Daugavpils-Lietuvas robeža 87.kilometrā, 1990.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Opel Meriva" nobrauca no ceļa un apgāzās. Transportlīdzekļa vadītāja ar traumām nogādāta slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 57 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši četri cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 28 avārijas, kurās cieta viens cilvēks.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturējuši 12 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. Deviņi no tiem bija autovadītāji un trīs - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Tostarp Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti seši transportlīdzekļu vadītāji - četri autovadītāji un divi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais