Telefonkrāpnieki Olainē sirmgalvei izmāna palielu naudas summu

Valsts policija brīdina, ka atkal sākuši aktivizēties telefonkrāpnieki, un lūdz iedzīvotājus brīdināt vecākus cilvēkus par šāda veida noziegumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šonedēļ Olainē krāpnieku lamatās iekritusi kāda sirmgalve, samaksājot 2000 ASV dolārus un 2300 eiro.

Pirmdien 1934.gadā dzimušai Olaines iedzīvotājai uz mājas telefonu piezvanīja kāda nepazīstama sieviete, kura stādījās priekšā kā viņas meita. Viltvārde raudot paziņoja, ka gājusi pa ielu, paslīdējusi un krītot aizķērusi kādu meiteni, kura nokrītot guvusi galvas traumu un salauzusi roku.

Sarunas beigās viltvārde iedeva telefonu it kā nelaimes gadījumā cietušās meitenes advokātam, kurš atradies turpat blakus. Viltus advokāts savukārt paziņojis, ka sirmgalvei jāsamaksā 5000 eiro, lai meita izvairītos no nepatikšanām. Sarunas noslēgumā vīrietis pajautāja pensionārei dzīvesvietas adresi un vienojās, ka atbrauks pakaļ naudai.

Pēc trīs stundām vīrietis ieradies norādītajā adresē. Lai arī sirmgalvei nebija pieprasītie 5000 eiro, viņa iedevusi divas aploksnes ar 2300 eiro un 2000 ASV dolāriem. Vīrietim ar to pieticis, un viņš devies prom.

Vēlāk sazinājusies ar īsto meitu, sirmgalve sapratusi, ka ir apkrāpta, un vērsās policijā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka krāpnieks varētu būt 20-25 gadus vecs, augums 180cm, bija ģērbies melnā jakā.

Policija norāda, ka vecāka gadagājuma cilvēki nereti naudu glabā un krāj mājās un krāpnieki to izmanto, iegūstot pensionāru uzticību. Policijas darbinieki aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt savas vecmāmiņas un vectētiņus par krāpšanas riskiem.

Svarīgākais