Vakar par slepkavību aizturētais vīrietis civilsievu nogalinājis jau 7. decembrī

Policija izmeklēšanā atklājusi, ka vīrietis, kas vakar aizturēts par civilsievas slepkavību Limbažu novadā, sievieti nogalinājis jau 7.decembrī, bet līdz šim par notikušo nevienam nav stāstījis, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

7.decembrī vīrietis sadzīviska strīda laikā sievietes virzienā raidījis četrus mērķtiecīgus šāvienus. Kā atzīst aizdomās turamais vīrietis, slepkavības brīdī viņš bijis alkohola reibumā un turpinājis alkoholu lietot arī pēc notikušā, nevienam par notikušo nav stāstījis.

Sievietes līķi vakar Limbažu pagasta "Brenguļu" mājās atradis viņas dēls, kas atbraucis no Rīgas, jo māte ilgstoši nav atbildējusi uz telefona zvaniem.

Operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, kaimiņu mājās aizturēts sievietes faktiskais vīrs, 1960.gadā dzimis vīrietis. Aizturēšanas brīdī vīrietis bijis četru promiļu alkohola reibumā. Izņemti divi šaujamieroči - pistole un bise. Abi ieroči bijusi oficiāli reģistrēti, vīrietis ir mednieks.

Vīrieša un viņa civilsievas deklarētā dzīvesvieta ir Rīga. Vieta, kur notikusi traģēdija, ir lauku īpašums - zemnieku saimniecība, kas iegādāta pirms vairākiem gadiem. Sieviete lielākoties dzīvojusi Rīgā, uz zemnieku saimniecību devusies tikai palīdzēt. Arī viņu dēls, 12 gadus vecs zēns, mācās un dzīvo Rīgā.

LETA jau ziņoja, ka vīrietim, kas vakar aizturēts par civilsievas slepkavību Limbažu novadā, drošības līdzekli piemēros rīt, 11.decembrī. Visticamāk, tas būs apcietinājums, aģentūra LETA uzzināja Limbažu policijas iecirknī.

Pašlaik 1960.gadā dzimušais vīrietis atrodas apcietinājumā, šodien viņš tiks pratināts, viņam tiks noteikts aizdomās turamā statuss. Iepriekš policijai nebija izdevies ar vīrieti runāt, lai noskaidrotu slepkavības motīvus, jo aizturēšanas brīdī viņš bija stiprā alkohola reibumā - viņa asinīs konstatētas apmēram četras promiles alkohola.

Policija pieļauj, ka noziegums nav veikts mantisku iemeslu dēļ. 42 gadus vecā sieviete, kuras ķermenī atrastas vairākas šautas brūces, bijusi vīrieša civilsieva, viņiem ir kopīgs bērns. Tiek pieļauts, ka slepkavība notikusi sadzīvisku motīvu dēļ.

Aizturētais iepriekš nav sodīts.

Policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesa gaitā, lietā nozīmētas vairākas ekspertīzes.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais