Policija aizturējusi Buļļupes krastā atrastā vīrieša iespējamos slepkavas

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki šīs nedēļas sākumā aizturējuši divus vīriešus un sievieti, kurus tur aizdomās par kāda vīrieša slepkavību un viņa mirstīgo atlieku izmešanu Buļļupes krastā.

Kā informē policija, pagājušā gada nogalē Bolderājā, Buļļupes krastā, tika atrastas kāda vīrieša mirstīgās atliekas ar redzamiem miesas bojājumiem. Kurzemes iecirkņa policijas darbiniekiem, veicot visus nepieciešamos operatīvos izmeklēšanas pasākumus, izdevās noskaidrot mirušā vīrieša personību.

Turpinot izmeklēšanu, policisti nāca uz pēdām trīs personām, kas, iespējams, varētu būt pastrādājušas šo noziegumu un 7.janvārī iespējamie vainīgie tika aizturēti.

Policija noskaidroja, ka pērn 17.decembrī kādā dzīvoklī Iļģuciemā kompānija bija nodevusies alkohola lietošanai, līdz viens no kompanjoniem uzbrucis cietušajam, sācis viņu žņaugt un pēc tam ar nazi divas reizes iedūris cietušajam mugurā. Šis uzbrukums cietušajam beidzās letāli. Lai slēptu šo noziegumu, visi kopā sadabūja busiņu un vīrieša mirstīgās atliekas aizveda un izmeta Buļļupes krastā.

Aizturētie ir 1979. un 1975.gadā dzimuši vīrieši un 1979.gadā dzimusi sieviete. Viens no vīriešiem agrāk jau sodīts.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc 117.panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa, kas paredz sodu - mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais