Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos viens bojāgājušais cietuši 13 cilvēki

Vakar ceļu satiksmes negadījumos Latvijā gāja bojā viens, bet cieta 13 cilvēki, tostarp vairāki gājēji, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Vakar Rīgā, Krustpils ielā, 1962.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Scania" pagaidām nenoskaidrotos apstākļos ietriecās stāvošā kravas auto piekabei. Autovadītājs mira notikuma vietā vēl pirms mediķu ierašanās.

Vairākos negadījumos vakar cietuši gājēji. Valmierā, Cēsu ielā, kāds vīrietis ar automašīnu "Renault" uz gājēju pārejas uzbrauca 1964.gadā dzimušam vīrietim, kurš tika nogādāts slimnīcā, Rīgā, Vienības gatvē, vīrietis ar automašīnu "Peugeot" uzbrauca 1971.gadā dzimušai gājējai, kura bija jānogādā slimnīcā, bet Saldū, Jelgavas ielā, automašīnas "Audi" vadītājs uzbraucis 2001.gadā dzimušam pusaudzim, kurš šķērsojis ielu pie sarkanā luksofora signāla. Cietušajam gājējam tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet vēlāk viņš tika atlaists mājās.

Jaunpils pagastā 1985.gadā dzimis vīrietis netika galā ar automašīnas "Toyota" vadību un iebrauca grāvī. Negadījumā cieta pats vadītājs, kurš nogādāts slimnīcā. Brenguļu pagastā 1971.gadā dzimis vīrietis ar mopēdu "Suzuki" nobrauca no ceļa un apgāzās. Cietušais tika nogādāts slimnīcā. Savukārt Madonas novadā, uz ceļa Lubāna-Madona-Rēzekne, kāds vīrietis ar automašīnu "VW" nav ievērojis drošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā nobrauca no ceļa. Avārijā cieta 1984. un 1990.gadā dzimuši automašīnas pasažieri, kuri nogādāti slimnīcā.

Policisti vakar pieķēruši 30 ceļu satiksmes dalībniekus alkohola reibumā - 19 no tiem bija autovadītāji, bet 11 cilvēki iereibuši braukuši ar velosipēdiem. Visvairāk - 14 - iereibušu ceļu satiksmes dalībnieku noķerts Rīgas apkārtnē.

Savukārt par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vakar Latvijā sodīti 267 autovadītāji, visvairāk - 174 - no tiem Rīgas apkārtnē.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais