Bērnu aprūpes iestādē nogādā četrus mazus bērnus

Rīgas Pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki pēc informācijas saņemšanas par nepienācīgu bērnu aprūpi, 8.decembrī apsekoja iesniegumā minētas ģimenes dzīvesvietu.

Policijas darbiniekiem ierodoties adresē, dzīvokļa durvis atvēra maza meitenīte. Dzīvoklī vecvecāku uzraudzībā atradās četri nepilngadīgi bērni. Dzīvoklis netīrs, nekārtīgs un smakojošs. Pa ēdiena paliekām un visapkārt rāpoja kukaiņi. Atsevišķās telpās nebija elektrības, virtuvē nebija atrodama pārtika, informē Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Arī bērni vizuāli izskatījās netīri un neapkopti. Kā paskaidroja dzīvoklī esošā sieviete, kukaiņi viņu dzīvoklī ir jau vairākus gadus un tas netraucējot.

Pamatojoties uz saņemto informāciju un dzīvoklī konstatēto, saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma pantu, kas nosaka, ka bērnam ir tiesības uz tādiem dzīves apstākļiem un labvēlīgu sociālo vidi, kas nodrošina pilnvērtīgu fizisko un intelektuālo attīstību, tika pieņemts lēmums bērnus no ģimenes izņemt.

Astoņus, septiņus, trīs un vienu gadu vecais bērns aizvesti no dzīvesvietas un ievietoti bērnu aprūpes iestādē.

Par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa.

Svarīgākais