Policija noķer trīs laupītājus

© Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknī vērsās kāds cietušais, kurš pastāstīja, ka ticis smagi piekauts un aplaupīts.

Vīrietim, kurš nodarbojas ar antīku priekšmetu uzpirkšanu, esot piedāvāts iegādāties veclaicīgu podiņu krāsni. 6. novembrī cietušais ieradies uz satikšanos, lai aplūkotu piedāvāto krāsni, taču tur esot bijuši trīs vīrieši, kuri cietušo iemānījuši kādā pamestā ēkā Emīla Melngaiļa ielā. Vīrieši uzbrukuši cietušajam, kā rezultātā smagi piekāvuši un aplaupījuši. Viņam tika nolaupīta nauda, fotoaparāts, divi mobilie tālruņi un dārgs rokas pulkstenis.

Policijas darbinieki veica visus nepieciešamos meklēšanas pasākumus un 16. novembrī aizturēja divus ļaundarus - 1981. gadā un 1975. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš jau sodīti par laupīšanām. Savukārt vakar, 18. novembrī policija aizturēja arī trešo laupītāju – 1974. gadā dzimuši vīrieti, kurš agrāk sodīts gan par zādzībām, gan par narkotisko vieluizplatīšanu.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā. Diviem aizturētajiem piemērots apcietinājums, bet trešais šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Brasas iecirkņa policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka šie vīrieši varētu būt pastrādājuši vēl citus noziegumus, tādēļ policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamo vīriešu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem - 20269285, 26653666, 67030658 vai 110 - vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.