Robežsargi pēc ilgas pakaļdzīšanās aiztur cigarešu kontrabandistu

© Valsts Robežsardze

Pēc aizraujošas pakaļdzīšanās aizturēts 1966.gadā dzimušais kontrabandists un izņemtas 500 000 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Vakar, 7.decembra pēcpusdienā Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes helikopters mācību manevru laikā uz ceļa Ludza – Pilda konstatēja kādu automašīnu Mercedes Benz Vito, kuras vadītājs, Latvijas pilsonis, pamanot robežsargus, negaidīti veica bīstamu apgriešanās manevru, radot draudus robežsargu dzīvībai, un lielā ātrumā metās bēgt.

Aviācijas pārvaldes Apsardzes un speciālo uzdevumu nodaļas amatpersonām šāda automašīnas vadītāja rīcība izlikās aizdomīga. Uzsākta vairāk kā pusotru stundu ilga automašīnas vajāšana. Bēgošo kontrabandistu neapturēja arī bēgšanas laikā izraisītā sadursme ar ceļmalā stāvošo automašīnu Chrysler Voyager un pie Cirmas ezera pārdurtā riepa. 1966.gadā dzimušais vīrietis, pametot automašīnu, turpināja bēgt.

Personas meklēšanā tika iesaistītas arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas. Pēc nepilnu divu stundu pakaļdzīšanās ar Ludzas pārvaldes Pasienes robežapsardzības nodaļas kinologa un dienesta suņa „Elektra” palīdzību meklētā persona tika aizturēta. pamestajā automašīnā robežsargi konstatēja 500 000 cigaretes „Jing Ling” ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Persona nodota Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām. Uzsākts kriminālprocess.

Svarīgākais