Policija Ventspilī notver trīs laupītājus

Ventspilī, 24. oktobra naktī kādā dzīvoklī pie sirmgalvja iekļuvušas trīs personas un nolaupījušas mobilo telefonu, informē VP Kurzemes RP priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Noziegums noticis ap plkst. 02.00, kad trīs nepazīstami vīrieši aplaupījuši 77 gadus veco sirmgalvi, nodarot miesas bojājumus. Cietušais pēc notikušā nogādāts slimnīcā, bet pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas palaists ārstēties mājās.

Sadarbojoties ar Pašvaldības policijas darbiniekiem, uz karstām pēdām tika aizturētas iespējamās vainīgās personas – visi trīs romu tautības, no kuriem viens vīrietis dzimis 1982.gadā, divi jaunieši - 1995.gadā. Abiem jaunākajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, bet 1982.gadā dzimušajam tiesa piemērojusi apcietinājumu. Šis vīrietis jau agrāk ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar citiem līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par notikušo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā (..)

Par šādu nodarījumu piemērojams sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kuras ietvaros tiek veiktas arī ekspertīzes un noskaidroti visi apstākļi.

Svarīgākais