VID novērš gandrīz 473 000 latu lielu kaitējumu valstij

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, pārbaudot operatīvo informāciju, uz autoceļa Ogre-Rīga kādā kravas automašīnā ar puspiekabi atrada kūdras maisus, kuros izrādījās 3,2 tonnas nezināmas izcelsmes tabakas.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas 30.oktobrī uz autoceļa Ogre – Rīga apturēja kravas automašīnu ar puspiekabi, kuru vadīja kāds 1974.gadā dzimis Latvijas Republikas pilsonis. Tā kā autovadītājs nevarēja uzrādīt nekādus izcelsmes dokumentus, kravai tika veikta padziļināta pārbaude, kurā konstatēja, ka automašīnā uz vairākām paletēm kūdrai paredzētajos polimēra maisos ir paslēpta tabakai līdzīga viela.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, no minētā tabakas ekvivalenta varētu tikt izgatavoti aptuveni 4,5 miljoni cigarešu, kā rezultātā valstij novērstais kaitējums naudas izteiksmē ir aptuveni 472 500 lati.

Par minēto faktu tajā pašā dienā VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta 3.daļā paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm par nelikumīgām darbībām ar akcīzes precēm lielā apmērā. Par aizdomās turēto atzīta viena persona – automašīnas vadītājs, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Svarīgākais