Par iebrukumu Rēzeknes lombardā aizturēti divi agrāk tiesāti vīrieši

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki, veicot izmeklēšanu kriminālprocesā par lombarda apzagšanu Rēzeknē, aizturējuši divus1988.gadā dzimušus agrāk tiesātus vīriešus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, iebrukums lombardā noticis 3.oktobrī, kad divas tobrīd nenoskaidrotas personas maskās ieskrējušas telpā un, ar cirvi izsitot vitrīnas stiklu, nozagušas zelta juvelierizstrādājumus.

Uzreiz pēc notikušā sākts kriminālprocess. Aizvadītajā nedēļā operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā policijas biroja darbinieki aizturējuši abus aizdomās turamos vīriešus, kam tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu. Daļa zelta izstrādājumu ir izņemti kā lietiskie pierādījumi.

Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Sāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais